29 januari 2013

Casserole: online platform voor beter gebruik voedsel

Een betere verdeling van voedsel. Dat is waar het online platform Casserole voor staat. Ze willen zorgen dat de mensen die wat extra voedsel hebben, of extra geld hebben om voedsel te kopen, matchen aan mensen die minder te besteden hebben. Op die manier krijgen we een betere verdeling van voedsel. In plaats van voedsel weggooien, voedsel delen. Casserole is natuurlijk ook goed voor kook- of eetliefhebbers, die kunnen genieten van elkaars keuken-kunsten. (Extend Limits, 29 januari 2013)

28 januari 2013

Gaten in de markt

De crisis laat de falende macht van de markt zien. De consument wordt weer burger en ontwikkelt initiatieven waarbij persoonlijk contact, samenwerking en overzichtelijkheid voorop staan. Een nieuw Nederland daagt. (Tegenlicht, 28 januari 2013)

Helemaal niets doen in 4 simpele stappen

Niets doen is niet persé stil zitten en nergens aan denken. Dit is alleen weggelegd voor degenen die zeer ervaren zijn in meditatie. Absoluut niets doen is dankzij ons brein bijna onmogelijk voor mensen. Onze hersenen zijn namelijk altijd wel met íets bezig. Zaak is om zo weinig mogelijk te doen. Geen afleiding, geen denkwerk en zo weinig mogelijk prikkels. Dit kan in vier simpele stappen. (Lifehacking.nl, 25 januari 2013)

27 januari 2013

Heeft stadslandbouw de toekomst?

Een interessant pleidooi voor de stadslandbouw. Het gaat hier om een vertaalde tekst uit een wat warmer klimaat als het Nederlandse dus de hoeveelheden en verschillende aantal eetbare soorten zullen voor de Nederlandse situatie wellicht wat naar beneden moeten worden bijgesteld. Verder is het echter een mooi pleidooi voor stadslandbouw. Heeft stadslandbouw ook in Nederland de toekomst? (Visonair.nl, 27 januari 2013)