27 november 2012

Wat de economische crisis echt betekent

We bevinden ons niet in een crisis maar in een transitie. De video gaat over een deel van de transitie namelijk het financiƫle systeem. (Extend Limits, 15 november 2012)

Boeddhistische monnik is de gelukkigste man ter wereld

De Tibetaanse monnik en geneticus Matthieu Ricard is de gelukkigste man ter wereld, zo wijst onderzoek uit. Het brein van de 66-jarige produceert een gehalte gammagolven (die verbonden zijn met bewustzijn, aandacht, leervermogen en geheugen) die nooit eerder zijn gemeten in de neurowetenschappen. (Welingelichte Kringen, 30 oktober 2012)

26 november 2012

Vertrouwen is de basis van de nieuwe economie

Rachel Botsman legt uit dat vertrouwen de basis zal zijn van de nieuwe economie. En dat die nieuwe economie al flink onderweg is. (Visionair.nl, 26 november 2012)

Detroit: de opmars van stadslandbouw

Ooit was Detroit een florerende industriestad, marktleider in de auto-industrie. De grote autofrabrikanten sloten er echter hun poorten en meer dan een miljoen mensen trokken weg uit Detroit. Zij lieten meer dan 100 vierkante kilometer braakliggend land achter en 40 duizend verlaten huizen. Een groep inwoners met een toekomstvisie zaait nu de zaadjes voor een stadslandbouw revolutie. (Sargasso, 24 november 2012)

25 november 2012

'Ik was te rebels om non te worden'

Sister Chan Khong (1938) was vredesactiviste tijdens de Vietnamoorlog. Ze stelt haar leven in het teken van de Boeddha. "Zolang ik me kan herinneren kom ik in het geweer tegen autoriteit." (Trouw, 16 november 2012)